Pomidorai, prikimšti faršo


4 porcijoms reikės:
8 didelių pomidorų,
400g faršo,
150g fermentinio sūrio,
50g rūkytos šoninės,
1 sudžiūvusios bandelės,
3 svogūnų, 1 kiaušinio,
druskos, pipirų,
petražolių,riebalų formai ištepti.

Pomidorus nuplaukite,nupjaukite viršūnėles ir supjaustykite jas smulkiais kubeliais . Minkštimą išskobkite, pabarstykite druska ir pipirais. Bandelę pamerkite į vandenį ir palikite, kad suminkštėtų, paskui gerai nuspauskite. Svogūną smulkiai supjaustykite. Šoninę supjaustykite kubeliais ir paspirginkite keptuvėje. Į pakepintą šoninę dėkite svogūną, kubeliais supjaustytus pomidorus ir maišydama troškinkite apie 5 min. Palikite ataušti. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Sūrį supjaustykite mažais gabaliukais arba sutarkuokite. Sudėkite į mėsą kartu su šonine ir svogūnu, įmuškite kiaušinį ir įdėkite bandelę. Faršą gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais. Išskobtus pomidorus prikimškite faršo. Formą patepkite riebalais, sudėkite į ją pomidorus, įpilkite šiek tiek vandens ir 30 min. kepkite orkaitėje. Pabarsčiusi smulkiai supjaustytomis petražolėmis, patiekite karštus su duona.