Agurkai su krapais


Grilyje keptas užkandis.
1 stangrus ilgas agurkas (Agurkas)
50 g šviežių krapų
2 šaukštai sviesto
druskos

Neluptas agurkas perpjaunamas išilgai, atsargiai šaukštu išimamos sėklos.
Agurko puselės storai aptepamos sviestu sumaišytu su krapais ir dedamos į formelę.
Troškinama apie 3-5 minutes, priklausomai nuo agurko tvirtumo.
Tik baigiant troškinti beriama druska ir pabarstoma šviežiais, susmulkintais krapais.
Tuojau pat tiekiama.

Variantas:
Neluptas agurkas supjaustomas 2 cm storio griežinėliais, kurie apibarstomi druska. Truputį palaikoma. Išsiskyręs skystis nusausinamas virtuvine krepo servetėle.
Griežinėliai aptepami sviestu, pabarstomi krapais ir pipirais.
Formelė su agurkų griežinėliais dedama į įkaitusį grilį ir troškinama, kol viskas suminkštėja.
Tiekiama kaip garnyras su keptomis bulvėmis prie veršienos kepsnio.