Bulvinis ragaišis


1 stiklinė karšto pieno,
1 didelė virta bulvė,
8 stiklinės miltų,
3 šaukštai grietinės,
1 kiaušinis,
1 šaukštas druskos,
30g mielių.

Virtą bulvę sutrinti ir užpilti karštu pienu. Kai atvės, suberti sutrupintas mieles. Supilti 4 stiklines miltų ir gerai išmaišyti. Sudėti kiaušinį, grietinę, druską ir likusius miltus. Gerai išplakti, uždengti rankšluosčiu ir padėti šiltai, kad pakiltų. Laikyti apie 2-3 val. Riebalais patepti tris gilesnes kepimo formas. Pakilusią tešlą pamušti žemyn ir sudėti į formą. Pripildyti tik iki pusės, kad liktų vietos pakilti. Formas pridengti ir pastatyti šiltai vėl pakilti. Orkaitę smarkiai įkaitinti, sudėti formas su pakilusia tešla ir kepti apie 15 min. Po to temperatūrą sumažinti ir dar kepti apie 45 min.