Cukinijų vyniotinis su lašiša

Cukinijų vyniotinis su lašiša

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Suktinukai su lavašu ar tortilijomis niekam nėra naujiena. Bet tokie suktinukai, kurių pagrindinis ingredientas daržovė – man labiau prie skrandžio. Bandžiau špinatų suktinukus, šį kartą cukinijų. Lengva, skanu ir gal net sveika.

Pastabos:

  • Viskas labai paprasta – tereikia imti ir kepti.

Privalumai: daržovės; skanu.
Trūkumai: nepastebėjau.
Kam patiktų: lengvų užkandžių mėgėjams.
Įvertinimas: 9/10

Receptas (vienam vidutinio dydžio vyniotiniui):

Tešlai:

  • 400 g cukinijos
  • 1 svogūno
  • 3 kiaušinių
  • 50 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 v.š. grietinės
  • druskos, pipirų

Įdarui:

  • 120 g varškės
  • 1 v.š. grietinės (aš dėjau maskarponę)
  • 200 g lašišos

Gaminimas:
Cukinijas sutarkuokite burokine tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną. Dėkite kepti į keptuvę. Cukinijas apkepkite, kol išgaruos iš jų vanduo. Šiek tiek atvėsinkite. Į švarų dubenį įmuškite kiaušinių trynius, grietinę, sudėkite miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus. Išmaišykite. Sukrėskite keptas cukinijas. Išmaišykite. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Sukrėskite tešlą į stačiakampę skardą, išklotą kepimo popieriumi. Išlyginkite ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 min. Kai iškeps, dar karštą susukite į vyniotinį ir palaukite, kol atvės.

Tuo metu pasiruoškite įdarą – varškę ir grietinę susmulkinkite iki vientisos masės. Jei reikia pagardinkite druska. Atvyniokite cukinijų lakštą, tepkite ant jo varškės kremo, dėkite pjaustytą lašišą ir vėl stipriai susukite. Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms. Prieš patiekdami, supjaustykite.
Originalus receptas iš čia: https://www.duokdruskos.com/cukiniju-suktinis-su-rukyta-lasisa/