Duona su rūkyta dešra
1 kg miltų,
6 šaukštai aliejaus,
1,5-2 stiklinės šilto pieno,
50g mielių,
1 šaukštas cukraus,
20g rūkytos naminės dešros,
2 šaukšteliai kmynų,
truputis druskos.
Į miltus supilti pašildytą pieną, 5 šaukštus aliejaus ir pakildytas mieles.Suminkyti tešlą ir leisti iškilti. Iš pusės tešlos iškočiotą plokštainį dėti į skardą, ant jo- nepjaustytą nuluptą dešrą ir užkloti kitu tokiu pat plokštainiu. Viršų aptepti aliejumi(1 šaukštas),apibarstyti kmynais, leisti pakilti ir kepti orkaitėje apie 1 val. Miltus geriau imti rupius. Vietoj rūkytos dešros kartais dėdavo papilvę( sluoksniuotus rūkytus lašiniukus).