Farširuotos cukinijos


Reikės:
2 neperaugusių cukinijų.
Įdarui:
3-4 valg. šaukšt. ryžių,
1 svogūno galvos,
petražolių pundelio,
krapų pundelio,
250 g mėsos faršo,
druskos ir pipirų pagal skonį,
2 stiklinių daržovių sultinio.

Nuplautas cukinijas perpjaukite pusiau išilgai ir skersai, kad iš vienos cukinijos išeitų 4 dalys. Išskobkite vidų, paliekant kraštelius, kad išeitų tarsi “laiveliai”. Cukinijų “laivelius” įdėkite į verdantį daržovių sultinį, sumažinkite ugnį ir pavirkite keletą minučių. Cukinijos turi suminkštėti, bet neištižti.
Įdarui ryžius virkite pasūdytame vandenyje maždaug 15 min. Vandenį nupilkite. Svogūną, petražoles ir krapus susmulkinkite ir suberkite į ryžius. Mėsos faršą pakepinkite keptuvėje, pagardinkite pipirais bei druska ir sumaišykite su ryžiais.
Gautu įdaru užpildykite cukinijų vidų ir sudėkite jas į riebalais išteptą kepimo formą. Skardą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite cukinijas 15-20 min. maždaug 200° temperatūroje. Jeigu reikia, į skardą įpilkite truputį daržovių sultinio, kuriame virė cukinijos. Jeigu norite, baigiant kepti galite ant cukinijų viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio.