Įdaryta kalakuto krūtinėlė


Jums reikės :
750 g kalakuto krūtinėlės,
150 g rūkyto kumpio,
indelio konservuotų žirnelių,
2 padžiūvusių bandelių,
2 kiaušinių,
1/2 stiklinės pieno, perpus praskiesto vandeniu,
3 šaukštų augalinio aliejaus,
sultinio kubelio,
druskos,
baltųjų pipirų,
muskato riešuto,
3 šaukštų grietinės,
kedro riešutų arba saulėgrąžų sėklų,
cukraus

Mėsą įtrinkite druska ir muskato riešutu.Valandai įdėkite į šaldytuvą.Bandeles išmirkykite piene, kumpį supjaustykite juostelėmis.Žirnelius nusunkite.2 šaukštus sviesto ištrinkite su tryniais ie truputį nugręžtomis bandelėmis.Sumaišykite su žirneliais ir kumpiu.Pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi.Sumaišykite su išplaktais baltymais.
Faršą sudėkite ant pusės kiekio mėsos ie uždenkite kita puse.Kraštus susekite ar susiūkite.Mėsą apkepinkite aliejuje.Sultinio kubelį ištirpdykite karštame vandenyje ir užpilkite ant mėsos.Kepkite 25 min 180 laipsnių temperatūros orkaitėje uždengusi.Likus 10 min iki kepimo pabaigos, nudenkite mėsą, patepkite grietine ir kepkite likusį laiką neuždengtą.Pabarstykite riešutukais arba saulėgrąžų sėklomis.