Įdaryta kopūsto gūžė drebučiuose


1 kopūsto gūžė,
0,5 kg maltos kiaulienos,
pipirų, 1-2 svogūnai,
2 šaukštai grietinės,
1 šaukštas sviesto,
3-4 riekutės batono,
2 kiaušiniai, 1 šaukštas želatinos,
2-3 morkos,druskos,
petražolių ar krapų lapelių,
3-5 lauro lapeliai.

Kopūsto gūžę nuvalyti, dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir apvirti. Paskui kopūsto lapelius praskleisti ir į tarpus pridėti po ploną sluoksnį įdaro.
Įdarui į maltą kiaulieną sudėti išmirkytas nuspaustas batono riekutes, grietinę, smulkiai supjaustytus ir svieste pakepintus svogūnus, įberti pipirų, įmušti kiaušinius, pasūdyti ir gerai išmirkyti.
Įdarytą gūžę suspausti, aprišti marle, dėti į tą patį vandenį kur buvo apvirinta, ir virti apie 20-30 min. ant silpnos ugnies. Į vandenį sudėti nuskustas, nuplautas morkas, lauro lapelius, petražolių šakeles. Išvirusią kopūsto gūžę išimti iš vandens ir iš marlės, dėti į dubenį ar tam skirtą indą ir užpilti skysčiu, kuriame virė. Skysčiu aplaistyti ir viršutinę kopūsto dalį, jei skystis neapsemia visos kopūsto gūžės.
Į sultinį reikia supilti išleistą želatiną ir sudėti griežinėliais supjaustytas morkas. Galima dar įdėti žaliųjų bei kitų daržovių. Atšaldyti. Kai želatina sustings, visą įdarytą kopūsto gūžę puošti petražolių ar krapų lapeliais.