Jautienos steiko užkandis su karamelizuotais svogūnais

Jautienos steiko užkandis su karamelizuotais svogūnais

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Dar vienas šventinis užkandis jūsų svečiams!

Reikės:

  • prancūziško batono
  • KITCHEN me Jautienos steiko BLACK ANGUS
  • majonezo
  • BBQ padažo
  • 2 raudonų svogūno
  • 2 a.š. rudojo cukraus
  • 1,5 a.š. balzamiko acto
  • žiupsnelio druskos

Supjaustyti svogūną juostėlėmis, kepti, kol suminkštės, berti cukrų, druską ištirpinti ir įpilti balzamiko actą, šiek tiek vandens ir troškinti apie 20-25 min, kol svogūnai karamelizuosis.  Batoną supjaustyti riekėmis, paskrudinti orkaitėje arba sausoje keptuvėje. Jautienos steiką, nusausinti. Įkaitinkite keptuve su šiek tiek aliejaus. Kepti steiką po 4-5 min iš kiekvienos pusės, nevartyti. Išjungti, uždengti ir duoti pastovėti 10 min. Sumaišyti majonezą ir BBQ padažą lygiomis dalimis, užtepti ant paskrudinto batono. Supjaustyti steiką, dėti ant batono su padažu, puošti karamelizuotais svogūnais.


Jautienos steiko užkandis su karamelizuotais svogūnais