Triušiena garstyčių padaže

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Švelni triušiena garstyčių padaže-puikus pasirinkimas šeimos pietums! Darbo nedaug, o skonis tikrai puikus!
Gausiai šeimai pamaitinti reikės:
- 1 šviežio triušio
- druskos, šviežiai grūstų pipirų pagal skonį
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio
- 1-1.5 a.š. džiovinto česnako miltelių
- 2 vidutinių svogūnų
- 1 didelio puodelio daržovių arba vištienos sultinio
- 5 a.š. Dižono garstyčių
- 150 ml grietinėlės
- 1/2 a.š. džiovinto čiobrelio
- alyvuogių aliejaus kepimui
- smulkintų petražolių papuošimui
Triušį supjaustome, nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluoščiu. Beriame druskos, pipirų, česnako miltelių, raudonėlio ir viską gerai išmaišome. Apkepame ant didelės ugnies iš abiejų pusių apie maždaug 3 min, kol triušis gražiai apskrus. Įšimame triušio gabaliukus ir dedame į didelį kepimo indą.
Tame pačiame aliejuje, kur kepė triušienos gabaliukai, apkepame smulkintą svogūną iki gražios auksinės spalvos, beriame džiovintą čiobrelį ir pakepame, vis maišant, dar apie 30 sekundžių. Pilame sultinį, garstyčias ir viską gerai išmaišome, patroškiname apie min. Padažą pilame ant apkeptos triušienos, uždengiame kepimo indą folija ir troškiname orkaitėje apie 1 val 180 lapsnių temperatūroje. Po valandos nuimame foliją, įpilame grietinėlę, atsargiai išmaišome ir dar patroškiname 10 min. Valgome su mėgstamu garnyru.
Skanaus!