Pomidorų bokšteliai su baklažanais, mocarela ir pesto
Recepto autorius: Dalios svetainė
Spalvingas ir sotus užkandis iš daržovių, sūrio ir bazilikų padažo (pesto). Būtų salotos, tačiau kitaip architektūriškai sudėliota – pomidorų, baklažanų ir sūrio a la plokštės sutvirtintos viena ant kitos pesto padažo pagalba. Darbas einasi greitai ir smagiai, tik baklažanus reikia iš anksto paruošti. Produktų kiekis imamas pagal poreikį ir tikslių proporcijų nėra, svarbiausia – kokybiški, švieži ingredientai. Puokštė vasaros gėrybių, sultinga, sotu, gaivu ir šventinį stalą neprastai papuoštų.
Pomidorų bokšteliams su baklažanais, mocarela ir pesto reikės:
- baklažano
- pomidorų
- mocarelos
- pesto padažo
- balzaminio acto (arba padažo)
- šviežių bazilikų lapelių
Verta parinkti daugmaž vienodo skersmens daržoves ir pagal jas supjaustyti sūrį.
Iš pradžių nuplauname ir supjaustome baklažanus. Pjauname tokio storio, kaip pjaustysime pomidorus ir mocarelą. Tada baklažanų griežinėlius reikia apkepti. Kepame juos kaip labiau patinka: orkaitėje, ant grotelių arba keptuvėje su trupučiu aliejaus. Iškepusius ataušiname. Kepdami baklažanų griežinėliai kiek susitrauks, todėl pasirenkame atitinkamo skersmens skrituliukus.
Ant lėkštės, kurioje patieksime, dedame griežinėlį pomidoro, ant jo – mocarelos riekelę, tada apkeptą baklažano griežinėlį, o ant jo užtepame pesto padažo. Toliau kartojame viską iš pradžių: pomidoras, mocarela, baklažanas ir pesto. Bokštelį užbaigiame pomidoro griežinėliu, kurį apšlakstome balzaminiu actu arba balzaminio acto padažu (jis tirštesnis ir saldesnis už actą). Puošiame šviežiais bazilikų lapeliais. Skanaus 🙂
Šaltinis: Food and Style
Sekite Dalios svetainė puslapį FB.