Kiaušiniai su apelsinų padažu


6 apelsinai,
6 obuoliai,
125g razinų,
60g cukraus,
1/2 šaukštelio druskos,
šaukštelis imbiero,
1/4 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto,
1/8 l raudonojo vyno acto,
250g bruknių uogienės,
8 kiaušiniai.

Užpilui:
3 šaukštai juodųjų arbatžolių,
šaukštas druskos,
šaukštas juodųjų pipirų (nemaltų),
lazdelė cinamono, šaukštelis gvazdikėlių.

Padažą ruošti tą dieną, kai patiekalas bus valgomas.
Minkštąją apelsinų dalį susmulkinti. Obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka. Suberti cukrų, druską, imbierą, muskato riešutą, sudėti razinas, bruknių uogienę ir supilti actą. Viską sumaišyti ir 10-20 min. ant lengvos ugnies patroškinti.
Kiaušinius marinate laikyti 2-3 dienas.
Užpilą ruošti: į 1l verdančio vandens suberti arbatžoles, pipirus, cinamoną, gvazdikėlius ir truputį pavirti.
Kiaušinius išvirti pasūdytame vandenyje, atšaldyti šaltame vandenyje, nusausinti. Padėjus ant kieto paviršiaus, ranka paspaudus pavolioti, kad lukštas vienodai sutrupėtų.
Tada sudėti į dar šiltą užpilą ir laikyti 2-3 dienas. Išėmus lukštą nulupti.
Patiekti su padažu pailgoje lėkštėje, perpjovus per pusę ir apvertus apvaliąja puse į viršų (atrodys kaip nelupti putpelių kiaušiniai). Šalia užpiltą padažą puošti žalumynais.