Kimštos paprikos


2 porcijoms reikės:
1 svogūno,
150g cukinijų arba agurkų,
4 stiebelių krapų,
3 šaukštų aliejaus,
9 šaukštų ryžių,
druskos, pipirų,
raudonos ir geltonos paprikos,
6 šaukštelių tirštos grietinės,
100g pievagrybių.

Svogūną ir krapus susmulkinkite, cukiniją supjaustykite juostelėmis. Šaukšte aliejaus apkepinkite svogūną ir ryžius. Įpilkite stiklinę vandens, pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite 20 min. uždengtą. Po 10 min. sudėkite cukiniją ir krapus. Paprikas perpjaukite perpus, išvalykite sėklytes. Paprikos puseles dėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 5 min. Išimkite iš vandens ir prikimškite ryžių. Pašlakstykite grietine ir kepkite 8 min. 225 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Padažiui: pievagrybius supjaustykite juostelėmis ir apkepinkite su likusiu aliejumi. Pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite likusią grietinę ir užvirkite. Patiekite su kimštomis paprikomis.