Lietiniai su kumpiu, sūriu ir špinatais
3 porcijoms reikės:
50g sviesto, 200ml pieno,
3 kiaušinių,
80g tarkuoto parmezano,
150g miltų,
druskos, pipirų,
13 šaukštelių aliejaus,
800g špinatų,
500g pomidorų,
česnako skiltelės,
2 svogūnų,
6 griežinėlių fermentinio sūrio,
6 griežinėlių kumpio, bazilikų.
Sviestą ištirpdykite, sumaišykite su pienu, kiaušiniais, puse parmezano, druska ir pipirais. Sudėkite miltus ir viską sumaišykite. Uždenkite ir palikite pastovėti. Iš tešlos iškepkite 6 lietinius blynus. Špinatus nuplaukite ir 1 min. pavirkite sūdytame vandenyje. Nukoškite ir susmulkinkite. Česnaką nulupkite ir supjaustykite kartu su špinatais. Pakepinkite su 2 šaukštais aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Svogūną susmulkinkite. Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Pakepinkite su likusiu aliejumi pirmiaisia svogūnus, paskui pomidorus. Troškinkite, kol pomidorai išleis sultis. Pagardinkite druska ir pipirais. Ant kiekvieno lietinio dėkite griežinėlį kumpio ir sūrio. Dėkite po šaukštą pomidorų ir po porciją špinatų. Suvyniokite. Likusius pomidorus sudėkite į formą, ant viršaus dėkite lietinius, pabarstykite likusiu parmezanu ir bazilikais. Kepkite 15-20 min. iki200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.