Baltarusiški barščiai


600 g jautienos su kaulais,
200 g rūkyto kumpio arba vietoj jautienos ir kumpio imti vien tik avieną,
2 burokėliai,
2 morkos,
1 petražolė,
1/4 poro,
1/4 saliero,
10 pipirų,
1 lapelis,
1 stiklinė pupelių,
1/4 gūžės kopūstų,
3 pomidorai,
5 bulvės,
2/3 stiklinės grietinės,
3.5 l vandens.

Iš mėsos, kaulų, prieskoninių daržovių ir prieskonių išvirti sultinį.Burokėlius išvirti atskirai, nulupti ir supjaustyti mažais pailgais gabalėliais.Pupeles išvirti pasūdytame vandenyje.Bulves supjaustyti kubiniais gabalėliais, morkas – skiltelėmis ir taip pat išvirti pasūdytame vandenyje.
Į perkoštą sultinį sudėti kvadratėliais supjaustytus kopūstus, pavirinti, tada sudėti visas išvirtas ir nukoštas daržoves, atskirame inde ištroškintus ir per sietelį pertrintus pomidorus.Po to pridėti citrininės rūgšties ar acto ir užbalinti rūgščia grietine.Duodant į stalą, pridėti gabalėliais supjaustytos virtos mėsos.