Liežuvis drebučiuose


1 kg liežuvių ( galvijų, kiaulių),
1 morka,
1 svogūnas,
8 pipirai,
1 lauro lapelis,
druskos,
1 kietai virtas kiaušinis,
petražolių lapelių,
2 stiklinės mėsos drebučių sultinio,
1 stiklinė grietinės padažo su krienais,
agurkų ar pomidorų papuošimui.

Liežuvius nuplauti, išvirti su prieskoniais ir prieskoninėmis daržovėmis, išėmus pamerkti trumpam laikui į šaltą vandenį ir tuojau nulupti odelę.
Pagaminti skaidrų mėsos drebučių sultinį, kaip gaminant mėsos drebučius, įpilti nestorą sluoksnį į dubenį ir palikti, kad sustingtų.Ant drebučių gražiai sudėti virtus, griežinėliais supjaustytus liežuvius, aplinkui papuošti kietai virtu kiaušiniu ir morkų skiltelėmis, petražolių lapeliais ir ant jų atsargiai užpilti likusį atšalusį, bet dar nesustingusį drebučių sultinį.
Kai drebučiai gerai sustings, išversti į apvalų pusdubenį, papuošti tirštu grietinės padažu su krienais, krienų sviestu, agurkais ar pomidorų griežinėliais bei virtais žaliais žirneliais.