Mėsos arba žuvies "viščiukai"


1kg žuvies arba mėsos,
2 kiaušiniai,
2 riekutės batono, pipirų,
1 svogūnas,druskos,
4 kietai virti kiaušiniai,
1 virta morka,(gali būti žalia),
200g majonezo, petražolių ar krapų,
vandens.

Žuvį nuvalyti, nuplauti ir išėmus kaulus, sumalti mėsmale. Į žuvies masę dėti išmirkytą piene batoną, pipirų, smulkiai supjaustytą svieste pakepintą svogūną, pagal skonį druskos. Viską suminkyti. Iš žuvies masės daryti apvalius mažus ir didesnius rutuliukus, juos dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti. Išvirtus išgriebti kiaurasamčiu ir vandeniui leisti gerai nuvarvėti. Kiekvieną žuvies rutuliuką (mažą ir didesnį) aptepti majonezu ir apvolioti sutrupintu kiaušinio tryniu. Apvoliotus didesnius rutuliukus dėti ant didelės lėkštės, viršūnę išskobti ir į ją įdėti mažą žuvies rutuliuką. Iš morkų išpjaustyti snapiukus, įdėti į mažąjį rutuliuką, įspausti akis (pipirus),į didesnį rutuliuką įspausti kojeles. Užpilti majonezo, užbarstyti susmulkintų krapų ar petražolių lapelių. Ypač tinka vaikų vaišių staliu.