Paštetas pusiau trapioje tešloje


Jums reikės:
kilogramo kiaulienos kumpio(malto),
2 svogūnų,
2 skiltelių česnako,
džiovintų čiobrelių, druskos, pipirų,
saldžiųjų pipirų,
muskato,
sojų padažo,
stiklinės sultinio,
1,5 šaukšto želatinos,
kiaušinio.
Tešlai:
400 g miltų,
200 g sviesto,
7 šaukštų vandens,
1/2 šaukštelio cukraus,
1/2 šaukštelio druskos.

Miltus, cukrų ir druską suberkite į dubenį.Riebalus ištirpdykite ir užvirkite su vandeniu.Supilkite į miltus maišydama, kad masė taptų vientisa. Užmaišykite tešlą ir padėkite ją 30 min. pastovėti šiltoje vietoje.
Apverstą dubenėlį apvyniokite sviestiniu popieriumi, aplipdykite tešla ir 15 min įdėkite į šaldytuvą.Iš likusios tešlos išpjaukite apskritimą uždengti paštetui.
Mėsą sumaišykite su smulkiai supjaustytu svogūnų ir česnaku, pagardinkite prieskoniais.Nuo dubenėlio atsargiai nuimkite „tešlos formą”, popierių ir į formą pridėkite pašteto.Paštetą uždenkite tešlos apskritimu (kraštus sulipdykite ir aptepkite baltymu). Viduryje išpjaukite apskritą skylę.Kepkite 1,5 valandos 180 laipsnių orkaitėje.Leiskite ataušti.Per apskritą skylę viduryje įpilkite sultinį, sumaišytą su želatina.Padėkite šaltai.