Paštetas
Reikės:
1200 gr vištų kepenų
300 gr sviesto
100 gr. brendžio
didelio svogūno
druskos, pipirų.
Eiga:
Svoguną sukepkite su trečdaliu sviesto, sudėkite kepenėles, apkepkite truputi, sudėkite likusį sviestą, druską, pipirus pagal skonį. Supilkite brendį. Jokiu būdu neperkepkite. Turi būti vos iškepę. Sumalt viską su blenderiu ir suverst į indą.
Pastabos:
Bukit atsargus su brendziu, kazkuriuo momentu keptuveje jis greiciausiai uzsidegs(antroj nuotraukikej biski matos:). Geriau naturekit nieko greit uzsiliepnojancio salia. Kepenu mase smulkinkit tiek kiek jum patinka, t.y. koks pastetas jum labiau patinka jei be gabaliuku – visai sutrinkit i piure. Kadangi pasteta valgysit salta – druskos dekite gan daug, turi but lyg truputi persudyta. Kai atsals bus pats tas.