Pikantiški mėsos kukuliai
24 porcijoms reikės :
300 g maltos veršienos,
kiaušinio,
2 šaukštų sezamo,
2 šaukštų krakmolo,
druskos, pipirų,
ciberžolių,
sojos padažo,
kajeno pipirų,
2 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių,
aliejaus,
šviežių mėtų.
Mėsą sumaišykite su tryniu ir krakmolu.Pagardinkite sojos padažu, kajeno pipirais, druska ir pipirais. Įpilkite šaukštą mineralinio vandens.Viską gerai sumaišiusi 1 valandai įdėkite į šaldytuvą.
Baltymą suplakite su žiupsneliu druskos ir palengva įmaišykite į mėsos faršą.Suformuokite iš jos mažus kukuliukus.Apvoliokite juos džiūvėsėliais, sumaišytais su sezamo sėklomis, ir dideliu žiupsniu ciberžolių.Kepkite, įpylusi ir įkaitinusi daug aliejaus.Patiekite papuoštus mėtomis.