Sumuštiniai su rūkyta lašiša
2 pailgos formos bandelių
25 g sviesto
1 šaukšto smulkintų petražolių
150 g rūkytos lašišos filė
150 g fermentinio sūrio
salotų lapų
Bandeles perpjaukite išilgai. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite petražoles, truputį apkepinkite. Ant vienos bandelės pusės dėkite salotos lapą. Rūkytą lašišą supjaustykite juostelėmis ir jas susukite. Lašišos suktinukus dėliokite ant salotos lapo. Sūrį taip pat supjaustykite juostelėmis, perlenkite pusiau ir įdėkite tarp lašišos suktinukų. Pakaitintu sviestu su petražolėmis pašlakstykite sumuštinius, juos suvožkite, įkaitinkite keptuvę ir 2-3 min, kepkite. Patiekite karštus.