Troškinti obuolių kukuliai II
0,5 kg obuolių,
6 bandelės,
0,5 l pieno, 50g sviesto,
3 kiaušiniai, 2 šaukštai cukraus,
truputis druskos,
50g razinų,
125g miltų,
šaukštelis manų kruopų,
miltinio cukraus ir vanilino.
Bandeles pamirkyti piene, nuspausti ir sumalti. Sviestą išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinius, įberti druskos, sudėti paruoštas bandeles, nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius, razinas. Miltų berti tiek, kad tešla būtų vidutinio tirštumo. Vietoj miltų galima berti manų kruopų ( kukuliai bus skanesni). Padaryti kukulius ir išvirti pasūdytame vandenyje. Išėmus graibštu, sudėti juos į pusdubenį ir apibarstyti miltiniu cukrumi su vanilinu.