Užteptinis
I. 200g rūkytų lašinių,
4 svogūnai,
8 obuoliai (rūgštūs),
1šaukštelis kmynų,
truputis maltų pipirų, mėtų.
lašinius supjaustyti smulkiais kubiukais ir paspirginti keptuvėje. Baigiant spirginti, sudėti griežinėliais supjaustytus svogūnus ir truputį pakepinti. Obuolius, išėmus sėklalizdžius, stambiai sutarkuoti ir sudėti į paspirgintus lašinius. Užbarstyti pipirų, kmynų, smulkiai sutrintų mėtų. Viską patroškinti. Užteptinį sudėti į stiklainį. Užteptinis – skanus, maistingas, paduodamas į stalą prie kavos ar arbatos.
II. 8 obuoliai,4 svogūnai,
1 stiklinė žąsies ar anties taukų,
kmynų, pipirų.
Svogūnus smulkiai supjaustyti arba smulkiai sutarkuoti. Obuolius nulupti ir taip pat smulkiai sutarkuoti. Viską sudėti į įkaitintus taukus ir virinti, kol masė pasidarys vientisa.