Keptas sūris
0,5 kg fermentinio sūrio,
džiūvesėlių,
100 g smulkintų graikinių riešutų,
2 kiaušinių baltymai,
druskos,
aliejaus.
Supjaustykite sūrį centimetro storio griežinėliais ir padėkite į šaldytuvą. Sūris turi būti labai šaltas, galite trumpam įkišti į šaldymo kamerą. Sumaišykite smulkintus riešutus ir maltus džiūvesėlius. Truputį paplakite kiaušinių baltymus. Pabarstykite sūrį druska ir pipirais, pamirkykite kiaušinių plakinyje ir apvoliokite riešutų bei džiuvesėlių mišinyje. Įpilkite į storadugnę keptuvę maždaug 2 cm aliejaus ir gerai įkaitinkite. Kepkite sūrį, kol gražiai parus. Išgriebkite kiaurasamčiu ir palikite nuvarvėti ant popierinio rankšluosčio.
Patiekite su gruzdintomis bulvių lazdelėmis.