AŠTRUS MEKSIKIEČIŲ TROŠKINYS


500g konservuotų raudonųjų pupelių (arba virtų)
2 svogūnai
2 česnako skiltelės
50g jautinių riebalų
500g labai rupiai malto ar kapoto
jautienos kumpio
2 šaukšteliai druskos
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis uoginės paprikos
1 džiovinta aitrioji paprika
1 šaukštas maltos saldžiosios paprikos
1 stiklinė pomidorų sulčių
Svogūnai ir česnakai nulupami ir susmulkinami. Jautiniai riebalai ištirpinami ir juose pakepinami svogūnai ir česnakai. Tada sudedamas kumpis ir kepinamas, kol papilkėja. Į didelį puodą sudedama pakepinta mėsa, pupelės, įpilame truputi vandens, pasūdome, suberiame pipirus, sutrintą aitriąją papriką, uogine paprika, supilamos pomidorų sultys. Neuždengus ant labai mažos ugnies verdama apie valandą. Protarpiais būtina pamaišyti ir prireikus dar įpilti vandens ar pomidorų sulčių.