Aviena su krapu padažu
500 g avienos,
2-3 juodieji pipirai,
lauro lapelis,
arbatinis šaukštelis druskos.
Padažui :
30 g sviesto,
ketvirtis litro mėsos sultinio,
30 g miltų,
valgomasis šaukštas acto,
arbatinis šaukštelis cukraus,
kiaušinio trynys,
2 valgomieji šaukštai smulkiai supjaustytų krapų,
druskos, pipirų.
Avieną nuplauti, įtrinti druska, pridėti prieskonių ir krapų, įpilti nedaug vandens ir, uždengus dangčiu, troškinti 1-1.5 val. Mėsą išimti, kiek ataušinti, supjaustyti griežinėliais ir vėl sudėti į karštą sultinį.Sviestą išlydyti keptuvėje, suberti miltus, juos lengvai apkepinti ir atskiesti sultiniu.Gautą padažą pagardinti actu, cukrumi, druska ir pipirais.Trynį suplakti su keliais šaukštais mėsos sultinio ir supilti į padažą.Po to į jį pridėti krapų, sudėti mėsą ir pavirinti ant visai silpnos ugnies.