Faršo ir grybų vyniotinis


500 g jautienos faršo,
druskos,
pipirų,
kvapniųjų pipirų,
2 – 3 bulvės,
1 kiaušinis,
1 svogūnas,
1 petražolės šaknis,
1 stiklinė troškintų grybų,
0,5 stiklinės sultinio ar pieno,
2 – 3 šaukšto sviesto ar grietinės,
vandens,
1 šaukštelis miltų.

Faršą sumaišyti su druska ir prieskoniais, grūstomis bulvėmis, kiaušiniu, susmulkintu svogūnu, petražole, grybais, įpilti skysčio, išminkyti ir iš masės padaryti vyniotinį. Jį įdėti į keptuvą, aptepti sviestu ar grietine ir kepti valandą vidutinio karštumo orkaitėje, kas 10 minučių palaistant sultiniu ar vandeniu. Skystį, kuriame kepė vyniotinis duoti vietoj padažo. Į jį galima įdėti šaltame vandenyje išplaktų miltų ir pavirinti. Vyniotinį patiekti supjaustytą plonais griežinėliais su keptomis bulvėmis ir morkų salotomis. Svieste troškintų kopūstų ir agurkų salotomis.