Faršu įdarytos bulvių geldelės


Bulvės, didesnės, 5 vienetai
Kiaulienos faršas, 500 gramų
Kiaušiniai, 1 vienetas
Svogūnai, 1 vienetas
Fermentinis sūris, 150 gramų
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį
Prieskoniai, mėsai, pagal skonį

Nuskustas bulves (išilgai) pusiau ir šaukštu ar peiliu išskobti jų vidų,paliekant mm storio kraštus – padaryti Į faršą sudėti smulkintą svoguną, kiaušinš, prieskonius pagal skonį ir viską išminkyti. Paruoštu faršu įdaryti bulvių „geldeles“. Jas sudėti į išteptą skardą ir kepti 200 laipsnių karščio apie 1 val. bulvė bus minkšta. Baigus geldelių viršų apibarstyti tarkuotu sūriu ir dar 5 min karštoje orkaitėje kol sūris apsilydys.