Įdaryta kiaulienos filė


1 porcija kiaulienos filė,
obuolys,
50 g džiovintų slyvų (be kauliukų),
1-2 valgomieji šaukštai sviesto arba margarino,0.5 stiklinės grietinės,
stiklinė vandens arba sultinio,
krakmolo,
druskos.

Filė supjaustyti išilgai, išmušti, ant viršaus sudėti išmirkytas džiovintas slyvas ir obuolius, supjaustytus plonomis skiltelėmis.Paruoštą mėsą surišti siūlu.Gautą vyniotinį pakepinti smarkiai įkaitintuose riebaluose, paskui pasūdyti, įpilti vandens ir troškinti, kol suminkštės.Krakmolą išleisti grietinėlėje ir supilti į padažą.Iš vyniotinio ištraukti siūlus, supjaustyti 1.5-2 cm pločio griežinėliais, užpilti padažu ir tiekti į stalą su bulvėmis arba biriai virtais ryžiais.
Apskaičiuota 2-4 porcijoms.