įdaryti žuvies pjaustiniai


4-5 žuvies pjaustinių – be kaulų;
4 šaukštų alyvos;
3/4 puodelių grybų (gali būti virti, švieži arba džiovinti);
1 svogūno;
1/2 puodelio rūgštaus vyno (bespalvio);
1 šaukšto kapotų petražolių;
druskos pagal skonį (maždaug pusės šaukštelio);
1/2

Sultinys gaunamas, verdant žuvies kaulus (galima vartoti ir galvą) su prieskoniais: svogūnais, petražolėmis, salierais, pipirais (karčiaisiais), o paskui gerai iškošiamas per sietelį.
Grybus ir svogūnus pakepinti alyvoje (jeigu grybai buvo džiovinti, tai juos pirma reikia užpilti verdančiu vandeniu, pamirkyti bent 15 min., po to nusunkti ir vartoti), suberti druską, prieskonius ir džiuvėsėlius, įpilant ir 3-4 šaukštus sultinio.
Ištiesus žuvies pjaustinius ant lentelės arba vaškuoto popieriaus, dėti po šaukštą mišinio, susukti, apvynioti siūlu, kad neatsileistų ir pavolioti į likusius džiuvėsiukus.
Kepimo indą ištepti alyva, sudėti žuvį ir kepti krosnyje apie 20-25 min. palaikant 325 laipsnius temperatūros.
Prieš baigiant kepti, įpilti vyną su likusiu sultiniu.
Pakelus krosnies temperaturą iki 350 laipsnių, dar pakepti 10 min.
Kai žuvis truputėlį atvėsta, atsargiai nuvynioti siūlus.
Šis patiekalas duodamas į stalą šiltas.