Ispaniškas kiaulienos kepsnys
1 kg liesos kiaulienos,
1 šaukštelio kakavos miltelių,
1 šaukšto miltų,
0.5 šaukštelio trintų kmynų,
raudonųjų ir juodųjų pipirų pagal skonį,
žiupsnelio džiovintų raudonėlių,
2 šaukštų skysto medaus,
3 šaukštų grietinėlės,
citrinos ir petražolių papuošti.
Mėsytę supjaustykite piršto storumo gabalais, sudėkite į keptuvą ir apie pusvalandį kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje. Į dubenėlį įpilkite 250 ml vandens, plakdami suberkite miltus, kakavą, kmynus, pipirus, raudonėlius, druską ir medų. Plakite, kol masė pasidarys vientisa, tada supilkite ant mėsos. Vėl kiškite mėsą į orkaitę ir kepkite dar apie 30 minučių, kad padažo gerokai sumažėtų, o mėsa būtų visiškai iškepusi ir minkšta. Kepsniukus ištraukite ir sudėkite į lėkštę, kurioje patieksite į stalą. Į keptuve likusį padažą įmaišykite grietinėlę, truputį pavirinkite ant labai mažos ugnies ir supilkite ant mėsos. Papuoškite citrinos griežinėliais ir petražolės šakelėmis. Prie kepsniukų tinka ryžiai ar balta duona, skanu ir su bulvėm.