Ispaniškas veršienos guliašas
800g veršienos nugarinės,
4 šaukštai aliejaus,
1/2 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių,
druskos,
2 svogūnai,
1 česnako skiltelė,
po vieną geltoną ir raudoną paprikos ankštis,
4 šaukštų pomidorų tyrės,
500g makaronų kriauklyčių.
Mėsą nuplaukite, nusausinkite popierine servetėle, supjaustykite gabaliukais ir maišydami apkepinkite įkaitintoje keptuvėje, įpylę į ją porą šaukštų aliejaus. Pasūdykite, paskaninkite paprikos milteliais. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir 15 min. troškinkite mėsą savo sultyse. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, česnaką smulkiai sukapokite. Nuplautą ir išvalytą papriką supjaustykite juostelėmis. Troškintuve įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus ir česnakus, pakepinkite. Maišydami suberkite papriką, trumpai pakepinkite. Įpilkite 250ml vandens, užvirinkite. Sudėkite pomidorų tyrę, išmaišykite. Suberkite pakepintą mėsą, daržoves, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20min. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Nepervirkite. Išvirtus makaronus nuvarvinkite pro sietelį, dėkite į lėkštę. Ant viršaus užpilkite guliašo su padažu. Prie šio patiekalo puikiai tinka taurė sauso raudono vyno