Kalakutas


Jums reikės:didelio kalakuto, pusės šaukštelio smulkinto muskato, gvazdikėlių, imbiero, garstyčių miltelių, juodųjų ir raudonųjų pipirų, cinamono, 100 g 30% riebumo grietinės, 50 g aliejaus, apie 30 g sojos padažo. Viską sumaišykite, padarykite tyrę ir ja gerai įtrinkite kalakutą. Uždenkite plėvele ir palikite virtuvėje per naktį, kad prieskoniai įsigertų.

Pilveliui prikimšti reikės: džiovintų slyvų (jas apšlakstykite romu arba brendžiu, jei neturite, pamirkykite grybų sultinyje), didelės saujos marinuotų kaparėlių (jei neturite, tiks pjaustytos marinuotos alyvuogės). Šio įdaro prikimškite kalakuto pilvelį, sutvirtinkite smeigtukais sparnelius, suriškite kojas, dėkite į skardą ir kepkite. Didelis kalakutas iškepa per 2–3 val.