Karpis svogūnų padaže
1,5kg žuvies,
75g miltų,
125g sviesto,
300g acto,
4 svogūnai,
50g cukraus,
citrina, druskos,
lauro lapas,
2 gvazdikėliai,
300g vandens.
Karpį supjaustyti gabalėliais, pasūdyti ir palaikyti 30 min. Svieste apkepinkite miltus, kol parusvės, ir stambiais griežinukais supjaustytus svogūnus. Supylę vandenį su actu, įberkite cukraus , tarkuotos citrinos žievelės, įspauskite citrinos sultis, sudėkite gvazdikėlius, lauro lapą ir pavirinkite 20 min. Nukoštą nuovirą supilkite į stiklinį ugniai atsparų indą, sudėkite žuvies gabalėlius, uždenkite ir, vis apšlakstydami, troškinkite 20 min. Karpio gabalėlius sudėkite į dubenį ir užpilkite skysčiu, kuriame troškinote. Tiekiama su virtomis bulvėmis.