Kepta žuvis su aštriu padažu
4 porcijoms reikės:
4 žuvies filė,aliejaus,
šaukšto miltų, petražolių,
druskos, pipirų.
Padažiui:
3 svogūnų, 2-3 skiltelių česnako,
2 čilio pipiriukų,
1kg pomidorų,
3 šaukštų aliejaus,
2 žiupsnelių maltų kmynų,
1/2 šaukštelioaštrios paprikos,
šaukšto pomidorų koncentrato,
2 šaukštų cukraus,
druskos,pipirų.
Padažiui: paprikas perpjaukite išilgai ir išvalykite sėklytes. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, o česnaką ir čilio pipiriukus – smulkiai. Pomidorus nuplikykite, nulupkite žievelę. 3/4 supjaustykite dideliais kubeliais, likusius – ketvirtadaliais. Aliejų įkaitinkite puode, sudekite svogūną ir česnaką ir pakepinkite 5 min. Pabarstykite paprika ir kmynais. Sudėkite pomidorų konsentratą ir čilio pipiriukus, sumaišykite ir keletą min.troškinkite. Sudėkite pomidorus,supjaustytus kubeliais. Padažą pagardinkite cukrumi, druska ir pipirais. Virkite 25 min. ant mažos ugnies. Kartkartėmis pamaišykite.
Žuvies filė pabarstykite druska, pipirais ir miltais. Sudėkite į riebalais išteptą formą ir kepkite apie 25 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Petražoles nuplaukite ir keletą šakelių atidėkite. Likusias kartu su pomidorų ketvirtadaliais sudėkite į padažą ir pakaitinkite. Padažą supilkite į pailgus indelius, ant jo sudėkite žuvį. Kiekvieną porciją pabarstykite paliktomis petražolėmis. Patiekite su skrebučiais.