Keptas karpis su citrininiu sviestu


Jums reikės:
8-10 gabaliukų karpio,
300g šaldytų prieskoninių daržovių,
2 svogūnų,
3 šaukštų miltų,
100g sviesto,
vienos žaliosios citrinos sulčių,
kepimo aliejaus,
pipirų, druskos.

Prieš naudojant atšildykiteprieskonines daržoves, smulkiai supjaustykite svogūnus ir sumaišykite. Nuplautus ir nusausintus žuvies gabaliukus sudėkite į lėkštę, apdėkite daržovėmis ir padėkite šaltai. Minkštą sviestą sutrinkite plaktuvu, kol jis taps purus, įlašinusi keletą lašų žaliosios citrinos sulčių. Sudėkite sviestą į dubenėlį ar salotinę lėkštelę, išlyginkite paviršių ir įdėkite į šaldytuvą. Po 2-3 val. nubraukite nuo žuvies daržoves ir pabarstykite ją druska ir pipirais. Vėl padėkite šaltai. Specialiu šaukšteliu iš sviesto suformuokite rutuliukus, dėkite į lėkštę, ją – į šaldytuvą. Žuvį pavoliokite miltuose, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir gerai apkepinkite žuvį iš abiejų pusių, paskui dar pakepinkite 3-4 min. ant mažos ugnies. Sudėkite į lėkštę su citrininiu sviestu ir patiekite su bulvių koše arba duona.