Keptas kiaulienos kumpis


Jums reikės:
2,5kg kiaulienos kumpio,
200g svogūnų,
2kg bulvių,
1/2 stiklinės alaus,
2 šaukštelių garstyčių miltelių,
2 šaukštų krakmolo padažui sutirštinti,
druskos, pipirų, aliejaus.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir odelę supjaustykite rombais. Gerai įtrinkite druska ir dėkite į aliejumi išteptą formą odele į apačią. Užpilkite stikline karšto vandens ir kepkite 50min. iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Bulves ir svogūnus nulupkite, nuplaukite ir perpjaukite perpus. Kepsnį apverskite ir užpilkite alaus. Apdėliokite daržovėmis, apiberkite garstyčiomis ir sudėkite cinamono lazdeles. Kepkite val.,reguliariai palaistydama susidariusiomis sultimis. Daržoves išimkite, padažą nupilkite, perkoškite, sumaišykite su stikline karšto vandens. Nedidelį kiekį šalto vandens sumaišykite su krakmolu ir supilkite į padažą, pakaitinkite. Mėsą supjaustykite griežinėlais ir patiekite su padažu ir daržovėmis.