Kepti makaronai su pomidorais, mocarela ir baziliku

Kepti makaronai su pomidorais, mocarela ir baziliku

Recepto autorius: Saldu sūru

Paprastas, todėl mielas – makaronų apkepas su ištikimąja pomidorų, mocarelos sūrio ir baziliko trijule tiesiog niekada nenuvilia.

  • 400 g konservuotų pomidorų (maža skardinė);
  • 200 g spiralinių makaronų;
  • mocarelos rutuliukas;
  • baziliko lapelių (žiemą šaldytų, vasarą – šviežių)
  • 2 saujų šviežiai tarkuoto parmezano (naudoju “Džiugą“);
  • pusė balto svogūno + 1 skiltelė česnako;
  • žiupsnelio džiovintų čiobrelių;
  • 1 a.š. raudonojo vyno acto (nebūtina);
  • jūros druskos ir juodųjų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir užkaiskite puodą su vandeniu makaronams. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir apkepkite poroje šaukštų aliejaus kartu su čiobreliais, kol daržovės suminkštės. Pomidorus supilkite į keptuvę kartu su svogūnais ir česnakais, įpilkite pusė stiklinės vandens, troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 min.

Kol pomidorai troškinasi, sūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Pomidorų padažą pertrinkite su blenderiu, gardinkite druska, pipirais, actu ir bazilikais (dalį jų pasilikite papuošimui). Išvirusius makaronus nusunkite ir sumaišykite su puse padažo ir sauja parmezano.

Tuomet paruoštą keramikinę ar stiklinę skardą patepkite aliejumi, supilkite pusę makaronų, ant jų užpilkite pomidorų padažo, barstykite parmezanu ir mocarelos gabaliukais. Po to viską vėl pakartokite su likusiais makaronais, padažu ir sūriais. Kepkite apie 15 min., kol gražiai apskrus. Patiekite apibarstę bazilikų lapeliais.

Įkvėpė: Jamie “Mano Italija“
Skanių akimirkų!
Kepti makaronai su pomidorais, mocarela ir baziliku