Draugų pica – negali atsibosti!

Draugų pica – negali atsibosti!

Recepto autorius: Skanėstai

Pati skaniausia. Kol kas skanesnės neragavau nei vienoje picerijoje. Gerai žinomos “Kaimiškos“ picos atitikmuo, bet naminė…todėl skanesnė. :p Su draugais kepamės tik ją ir nepanašu, kad kada nors ji mums atsibostų. 😉

Apie picos padą norisi pasakyti, kad skaniausi man arba pagal Beatą, arba pagal J. Oliverį. Šį kartą bus pagal Oliverį, padas gaunasi kažkas tarp traškaus ir minkšto. Jokiu būdu ne bulkinis (neitin mėgstu storapades), tikrai skanus.

Jam reikia:

  • 500 g miltų
  • 0,5 a.š. druskos
  • 7 g mielių (sausų)
  • 100 g manų kruopų
  • 1 v.š. rudojo cukraus
  • 325 ml šilto vandens
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus (kai jo neturiu naudoju bet kokį ir skirtumo jokio nejaučiu)

Makliavojam: mieles ir cukrų sumaišyti su vandeniu ir aliejumi, leisti pastovėti kelias minutes. Miltus, manus ir druską sumaišyti, padaryti viduryje duobutę ir pamažu, maišant, pilti vandenį su mielėmis. Viską išminkyti (apie 10 min) ir palikti aliejumi išteptame dubenyje kokiai valandai. Tada paprasčiausiai formuoti picas. Iš tokio kiekio išeitų apie 4 ~25cm skersmens apvalios picos arba tiesiog 2 skardos.
Picos priedai:

  • gabalėlis šoninės (~300-400 g)
  • 1-2 svogūnai
  • fermentinio sūrio (kiek mėgstate)
  • pom. padažo
  • 3 nemažų pomidorų
  • grietinės
  • picos prieskonių

Iškočiotą picos padą patepti pom. padažu, dėlioti plonai riekelėmis pjaustytą šoninę, pusžiedžiais pjaustytą svogūną, apiberti tarkuotu sūriu, dėlioti pomidorų riekes, ant jų krauti po šaukštelį grietinės. Viską apibarstyti picos prieskoniais ir kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje ~25 min.
Draugų pica