Kiaulienos paštetas su kepenėlėmis ir pistacijomis
Recepto autorius: Saldu sūru
Paštetai mane visada kažkuo nepaaiškinamai žavėjo. Man jie nekasdieniški, tokie, kurių gamybos paslapčių dar iki šiol neatskleidžiau iki galo. Taigi, paprasto ir gero recepto ieškau senai. Šis jau netoli to gerumo, kokį aš įsivaizduoju.
Nemažam paštetui pagaminti reikės:
- 700 g rupiai maltos kiaulienos mentės
- 300 g vištienos kepenėlių, supjaustytų nedideliais gabalėliais
- 300 g plonai pjaustytos šalto rūkymo šoninės
- 1 nemažo kiaušinio
- 1 nedidelis svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- druskos
- po 1 a.š. kvapiųjų ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- 2 a.š. saldžios paprikos miltelių
- gero žiupsnelio džiovintų čiobrelių
- saujos lukštentų pistacijų
- 50 g sviesto ir 2 v.š. aliejaus
Gaminame:
Orkaitę įkaitiname iki 170 °C. Svogūną ir česnaką susmulkiname, apkepame aliejuje kol taps skaidrūs. Atidedame, kad pravėstų. Kepenėles apkepame svieste 9mažą gabaliuką sviesto pasiliekame skardai patepti), kol gražiai apkeps, baigiant gardiname čiobreliais ir trupučiu druskos.
Nemažame dubenyje maišome mėsą, keptus svogūnus ir česnakus, beriame druską, pipirus, lukštentas pistacijas. Mušame kiaušinį ir dar kartą labai gerai išmaišome. Galiausiai sudedame praaušusias kepenėles ir dar kartą išmaišome. Pailgą kekso formą ištepame sviestu, išklojame šoninės juostelėmis. Pabarstome puse paprikos miltelių, Sukrečiame mėsos masę į formą, išlyginame, vėl barstome paprika ir užklojame šonine.
Formą uždengiame folija, įdedame į didesnę skardą su karštu vandeniu. Kepame apie 2 val. Iškepusį paštetą ataušiname, išimame iš formos ir valgome su krienais, marinuotomis ar šviežiomis daržovėmis, ar tiesiog, su juoda šviežia duona. Labai skanu!