Polentos užkepėlės – skanu be galo!
Recepto autorius: Skanėstai
Čia trumpai pasakojama apie šį paprastą ir kartu nuostabų išradimą – polentą. Esu tikra, kad kukurūzų miltų košę esu valgiusi kažkada vaikystėje, galbūt darželyje. Bet tik neseniai iš naujo atradau tą lengvą skonį Bistro 18 restorane. Jau porą mėnesių vis “ruošiausi“ nusipirkti kukurūzų miltų ir pasigaminti kažką panašaus, bet dažniausiai pamiršdavau. Šiandien klaidžiodama po IKI pastebėjau paskutinį pakelį miltų ir supratau – likimas. ? Grįžusi namo visgi nežinojau, ką konkrečiai noriu iš jų padaryti, todėl tiesiog dariau, be idėjos, be recepto, be nuovokos. Sakyčiau – pavyko. ?
Kepinukai gavosi labai gardūs, dariau su pomidorais ir sūriu bei su grybais, majonezu ir sūriu. Tikrai rekomenduoju.
10 “blynelių“ reikia:
- 200 g kukurūzų miltų
- 800 g vandens
- 1 a.š. druskos
- 100 g miltų
- 1 pomidoro
- kelių pievagrybių
- 1 v.š. majonezo
- apie 200 g sūrio
- picos prieskonių
Eiga: Vandenį su druska užverdame, pamažu, maišant plakimo šluotele, suberiame kukurūzų miltus. Nuolat maišome apie 35min. (Žinau, labai ilgai, bet nemeluoju – VERTA). Paliekame košę atvėsti. Susipjaustome pievagrybius, pomidorus, sutarkuojame sūrį. Aš pievagrybius, šiek tiek sūrio ir majonezą sumaišiau. Tuomet į atvėsusią košę subėriau miltus, šlapinau rankas ir formavau blynelius (maždaug keptų varškėčių dydžio ir storio). Kepiau juos įkaitintame aliejuje, kol lengvai apskrudo iš abiejų pusių. Dėjau juos ant folija padengtos skardos, ant vienų blynelių kroviau grybų užtepėlę, barsčiau dar sūrio ant viršaus, ant kitų – pomidoro riekes ir taip pat barsčiau sūriu. Viską pagardinau picos prieskoniais ir kepiau iki 170C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Tiekiau su česnakiniu padažu.
Nemeluoju – skanu be galo. ?