Vištiena su baklažanais ir granatais

Vištiena su baklažanais ir granatais

Recepto autorius: Saldu sūru

Planuoju vasaros atostogas. Marokas, o gal dar kart Egiptas?.. Kad įkvėpimas aplankytų ir būtų lengviau apsispręsti – rytietiška, lengvai kvepianti cinamonu vištiena  su baklažanais, raudonaisiais svogūnais, granatų sėklomis ir grąžgarstėmis. Mmmmmm…

  • 5 vištienos šlaunelių;
  • 3 v.š. granatų sirupo;
  • truputį cinamono;
  • alyvuogių aliejaus;
  • pusė galvutės česnako (padalinti skiltelėmis, nelupti);
  • 2 raudonieji svogūnai;
  • 1 baklažanas;
  • pusė granato vaisiaus;
  • ryšulėlis petražolių;
  • gera sauja grąžgarsčių.

Įkaitiname orkaitę iki 190°C. Vištieną dedame į didelę skardą, pilame granatų sirupą, barstome druska, pipirais, cinamonu, pilame apie 2 v.š. aliejaus. Beriame česnakus, stambiai pjaustytus svogūnus ir baklažanus – viską gerai išmaišome. Uždengiame folija ir kepame apie 30 min. Po to nuimame foliją ir dar kepame apie 15-30 min., kol vištiena gražiai apskrunda ir karamelizuojasi.

Iškepusią vištieną traukiame iš orkaitės, česnakus išlupame, sutraiškome ir sumaišome su mėsa bei daržovėmis. Užbarstome granatų sėklomis, petražolėmis, grąžgarstėmis ir patiekiame.

Mes valgėme su prancūzišku batonu, bet, manau, tiktų ir ryžiai, o gal net virtos ir apkeptos bulvės.  Naujas skonis, viskas dera idealiai.
Sočių ir gardžių akimirkų!

Įkvėpė:  “Jamie magazine“