Šokoladinis pyragas su migdolais ir kriaušėmis

Šokoladinis pyragas su migdolais ir kriaušėmis

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Kriaušės, migdolai ir šokoladas – neišskiriama trijulė. O ypač rudenį, kai už lango barbena lietus, nuotaiką puikiausiai praskaidrina iš virtuvės sklindantis šokolado kvapas. Nieko čia daugiau ir nebepridursi.

Pastabos:

  • Kriaušes rinkitės geriau kuo minkštesnes.

Privalumai: greitai padaromas; be miltų; puikiai išsilaiko šaldytuve net ir kokias 5 dienas.
Trūkumai: prieš valgant pyragą reikėtų palaikyti bent porą valandų šaldytuve, tad tiems, kam reikia pyrago čia ir dabar, teks apsišarvuoti kantrybe; valgyti teks iš lekštučių, nes į rankas sunkiai pasiima.
Kam patiktų: visiems šokolado mylėtojams.
Įvertinimas: 9/10

Receptas (18 cm kepimo formai):

  • 2 kiaušinių
  • 100 g juodojo šokolado
  • 75 g sviesto
  • 4 g nesaldintos kakavos miltelių
  • 50 g maltų migdolų
  • 1/8 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. migdolų ekstrakto
  • 50 g cukraus
  • 2 kriaušių (aš sunaudojau pusantros)

Gaminimas:
Į nedidelį puodą sudėkite sviestą ir šokoladą. Ištirpinkite (tik neprideginkite) ir palikite šiek tiek atvėsti. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius sudėkite į pravėsusią šokolado ir sviesto masę ir gerai išmaišykite. Ten pat supilkite migdolų ekstraktą, druską, maltus migdolus ir kakavą. Išmaišykite.

Atskirame dubenyje išplakite baltymus, po truputį pilkite cukrų ir plakite toliau iki standžių putų. Atsargiai mentele įmaišykite baltymus į sviesto, šokolado, migdolų masę. Kriaušes nulupkite, perpjaukite per pusę. Ant viršutinės dalies įpjaukite juosteles. Tešlą krėskite į kepimo popieriumi išteptą kepimo formą. Sudėkite kriaušes, truputį įspauskite jas į tešlą. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35 min.

Išėmę atvėsinkite ir dėkite porai valandų į šaldytuvą.

Originalus receptas iš čia: https://www.homecookingadventure.com/recipes/almond-chocolate-pear-cake

Šokoladinis pyragas su migdolais ir kriaušėmis