KIAULIENOS FILĖ SU MORKOMIS IR MANGU


600g kiaulienos filė
2 svogūnai
700g morkų
1 prinokęs mangas
50g razinų
3 šaukštai apelsinų sulčių
0,5 l mėsos sultinio
3 šaukštai saulėgražų aliejaus
1 šaukštas miltų
druskos
maltos uoginės paprikos
Mėsą nuplauname ir nusausiname bei supjaustome nedideliais kubeliais. Svogūnus nulupame ir susmulkiname. Morkos nuskutamos ir supjaustomos griežinėliais. Mangas nulupamas ir susmulkinamas. Razinos nuplikomos karštu vandeniu, nuvarvinamos ir užpilamos apelsinų sultimis. Aliejuje pakepinami svogūnai, poto sudedama filė ir kepame, kol gražiai apskrus. Sudedamos morkos, išmaišoma ir po truputi beriami miltai. Poto išlėto pilamas karštas mėsos sultinys. Uždengiame ir troškiname apie 20 minučių. Pasūdome bei paskaniname uoginėmis paprikomis. Sudedame razinas, mango gabalėlius, viską išmaišome ir dar 5-8 minutes patroškiname.