Trinta bulvių sriuba su kariu


4porcijoms reikės:
750g bulvių,
20g imbiero šaknies,
40g sviesto,
druskos, pipirų,
1 šaukštelio kario,
1 šaukštelio ciberžolės,
1l sultinio,1 obuolio,
2 morkų,
1 aitriosios paprikos ankšties,
2-3 šaukštų žaliosios citrinos sulčių,
mažo ryšelio kalendrų.

Nuskustas bulves supjaustyti kubeliais. Imbierą nuskusti ir susmulkinti. Viską pakepti su 20g sviesto, pabarstyti druska ir pipirais, suberti karį ir ciberžolę, dar trumpai patroškinti, užpilti sultinį ir 15 min. pavirti ant silpnos ugnies. Obuolius nulupti, morkas nuskusti, supjaustyti juostelėmis arba sutarkuoti. Smulkiai supjaustyti aitriąją papriką. Morkas pakepinti su likusiu sviestu, sudėti obuolius ir aitriąją papriką, dar truputi pakepinti. Sriubą pertrinti, pagardinti citrinos sultimis, druska, pipirais, sudėti obuolių ir morkų mišinį,apibarstyti kalendrų lapeliais.