Kuskusas su pievagrybiais

Kuskusas su pievagrybiais

Recepto autorius: Skanėstai

Jaučiat kaip šąla?? Žmonės jau traukia iš spintų šiltus megztinius, storesnius paltus, šildančias pirštines.. Kažkaip jauku man darosi visa tai matant. ? Nepaisant to, kad oras ne iš šiltųjų, gamta vis dar neapsakomai graži. Kad ir dabar – pažiūrėjus pro langą matau tuos pačius ryškiaspalvius medžių lapus, saulė šviečia šildydama namus ir keldama nuotaiką. Spalis neužilgo baigsis, su juo baigsis krūva atsiskaitymų ir jau visai greitai pradėsiu klausyti Kalėdinių dainų. ? Esu turbūt viena iš tų nedaugelio žmonių, kuriems Kalėdų karštinė prasideda anksti, man visai netrukdo pasipuošę prekybų centrai ir visur skambančios šventinės melodijos. Jau pamažu pildau dovanų sąrašus ir planuoju Kalėdinius kepinius… ? Na, bet didesnius planus palieku lapkričiui, o kol kas mėgaujuosi labai simpatišku rudeniu ir dalinuosi paprastu, bet sočiu patiekalu, kuris vėstant orams vis dažniau atsiranda mano meniu.

2 alkaniems reikia:

  • 150 g kuskuso
  • 250 ml sultinio
  • apie 150 g pievagrybių
  • 1 svogūno
  • 2 v.š. grietinės (galima keisti grietinėle)
  • krapų, druskos, pipirų
  • muskato (jei turit)
  • 1 v.š. sojos padažo
  • 1 v.š. aliejaus kepimui

Eiga:

  1. Susmulkinam svogūną ir beriam į keptuvę ir pakepinam kelias minutes. Tuomet dedam pjaustytus pievagrybius ir dar 5 min pakepam.
  2. Kuskusą užpilam 200 ml sultinio, pamaišom ir uždengiam – leidžiam kruopoms išbrinkti, kol pasigaminsim grybų padažą.
  3. Pievagrybiams suminkštėjus pilame likusį 50 ml sultinio, išmaišom, dedam grietinę, prieskonius, krapus, sojos padažą ir gerai išmaišius leidžiam pasitroškinti apie 10min.
  4. Galiausiai tiekiam kuskusą į lėkštes, užpilam padažu ir mėgaujamės. ?

Kuskusas su pievagrybiais