Mažasis piemenėlių pyragas

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet patikėkite puikiai tinka ir dideliems 😉
3 indeliams reikės:
- 1-2 nedidelių morkų
- 2-3 vidutinių bulvių
- šiek tiek šviežių arba šaldytų krapų
- 1 vidutinio svogūno
- 1/4 paprikos
- 1 skiltelės česnako
- 200-250 g maltos triušienos
- 2 a. š. pomidorų padažo
- 1 v. š. smulkintų šviežių petražolių
- 100 ml vištienos arba daržovių sultinio
- 15 g sviesto
- 1 v. š. pieno
- 1 kiaušinio
- druskos, pipirų pagal skonį
Supjaustikite morkas, įdėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite šiek tiek druskos ir virkite 5 minutes. Tada sudėkite pjaustytas bulves ir virkite, kol daržovės suminkštės. Įkaitinkite keptuvę, pakepinkite smulkintus svogūną bei papriką 3-4 minutes. Suberkite smulkintą česnaką, pakepkite 1 minutę. Sudėkite maltą triušieną ir kepkite, kol gražiai apskrus. Suberkite smulkintas petražoles, supilkite pomidorų padažą ir sultinį, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite, uždenkite ir troškinkite apie 5-7 minutes. Kai bulvės ir morkos išvirs, nusunkite ir sutrinkite iki košės, pagardinkite sviestu ir įpilkite pieno, įberkite smulkintus krapus, išmaišykite. Mėsą ir košę padalinkite į 3 dalis. Į nedidelį, karščiui atsparų, indelį (apie 10 cm skersmens) dėkite mėsą, ant viršaus košę, aptepkite kiaušinio plakiniu, pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol piemenėlių pyragas gražiai apskrus. Skanaus!
Šaltinis