Mažasis piemenėlių pyragas

Mažasis piemenėlių pyragas

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet patikėkite puikiai tinka ir dideliems 😉

3 indeliams reikės:

  • 1-2 nedidelių morkų
  • 2-3 vidutinių bulvių
  • šiek tiek šviežių arba šaldytų krapų
  • 1 vidutinio svogūno
  • 1/4 paprikos
  • 1 skiltelės česnako
  • 200-250 g maltos triušienos
  • 2 a. š. pomidorų padažo
  • 1 v. š. smulkintų šviežių petražolių
  • 100 ml vištienos arba daržovių sultinio
  • 15 g sviesto
  • 1 v. š. pieno
  • 1 kiaušinio
  • druskos, pipirų pagal skonį

Supjaustikite morkas, įdėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite šiek tiek druskos ir virkite 5 minutes. Tada sudėkite pjaustytas bulves ir virkite, kol daržovės suminkštės. Įkaitinkite keptuvę, pakepinkite smulkintus svogūną bei  papriką 3-4 minutes. Suberkite smulkintą česnaką, pakepkite 1 minutę. Sudėkite maltą triušieną ir kepkite, kol gražiai apskrus. Suberkite smulkintas petražoles, supilkite pomidorų padažą ir sultinį, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite, uždenkite ir troškinkite apie 5-7 minutes. Kai bulvės ir morkos išvirs, nusunkite ir sutrinkite iki košės, pagardinkite sviestu ir įpilkite pieno, įberkite smulkintus krapus, išmaišykite. Mėsą ir košę padalinkite į 3 dalis. Į nedidelį, karščiui atsparų, indelį (apie 10 cm skersmens) dėkite mėsą, ant viršaus košę, aptepkite  kiaušinio plakiniu, pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol piemenėlių pyragas gražiai apskrus. Skanaus!

Šaltinis


Mažasis piemenėlių pyragas

Mažasis piemenėlių pyragas

Mažasis piemenėlių pyragas