Menkė su kadagio uogomis


4 porcijoms reikės:
8 kadagio uogų,
1 šaukštelio pipirų žirnelių,
1 šaukštelio garstyčių,
2 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų citrinos sulčių,
1 vidutinio svogūno,
800g menkės filė,
2 skiltelių česnako,
2 mažų pomidorų,
šaukšto sviesto,
450g šaldytų špinatų,
druskos, baltųjų pipirų,
petražolių, citrinos griežinėlių.

Kadagio uogas, pipirus ir garstyčias sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir susmulkintais svogūnais. Žuvį supjaustykite į 8 gabaliukus. Sudėkite į riebalais ir padažu išteptą formą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Susmulkinkite česnaką, pomidorus supjaustykite skiltelėmis. Įkaitinkite sviestą, sudėkite špinatus, pomidorus ir česnakus. Užpilkite 100 ml vandens ir uždengtą troškinkite 15 min. Pagardinkite druska ir pipirais. Iškeptą žuvį patiekite su špinatais, papuoškite petražolėmis ir citrina Galite patiekti su virtais ryžiais.