Mėsos maltinukai su daržovėmis

Mėsos maltinukai su daržovėmis

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Garnyras prie mėsos ar žuvies dažnai tampa galvosūkiu. Bulvių košė, ryžiai, grikiai, kuskusas… Šį kartą buvo daržovės. Greitai paruošiamos, nereikalaujančios įmantrių prieskonių, grietinėlės ar kokių nors kokosų pienų. Sumetei, sumetei ir džiaugiesi puikiu garnyru. Nors man net nereikėjo ir maltinukų.

Pastabos:

  • Viskas taip paprasta, kad nėra net jokių pastabų. Gal viena – jei nemėgstate (ar nevalgote) mėsos, patiekite daržovės prie žuvies, sojos ar tiesiog vienas.
  • Aš iš viso to mėsos kiekio dariau kokius 6 paplotėlius, bet kepdami jie labai susitraukė ir gavosi itin maži, todėl darykite didelius 4.

Privalumai: greitai pagaminamas.
Trūkumai: neradau.
Kam patiktų: visiems, kam atsibodo bulvių košė.
Įvertinimas: 9/10

Receptas:

Maltinukams:

  • 300 g maltos kalakutienos
  • 300 g maltos kiaulienos
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 a.š. džiovintų prieskoninių žolelių mišinio su česnaku
  • 1/3 a.š. druskos
  • juodųjų pipirų

Daržovėms:

  • poros saujų šaldytų šparaginių pupelių
  • 2 morkų
  • 1 salierų lapkočio
  • 6 vyšninių pomidorų (arba 2 didelių)
  • 1 svogūno
  • 30 g sviesto
  • žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų

Gaminimas:
Maltinukams visus produktus sudedame į dubenį ir gerai išmaišome. Suformuojame 4 paplotėlius. Dedame ant grotelių, po apačia padedame skardą, išklota folija, ir statome kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 30 min.

Kol mėsos paplotėliai kepa, paruošiame daržoves. Įkaitiname keptuvę ir įpilame truputį aliejaus. Svogūną smulkiai supjaustome ir beriame į keptuvę, kad apkeptų. Ten pat beriame šparagines pupeles. Pakepame, kol šios atšils. Tada suberiame smulkiai pjaustytas morkas, salierą ir pomidorus. Pagardiname druska ir pipirais. Sudedame sviestą, uždengiame dangčiu ir ant nedidelės kaitros paliekame troškintis kokių 15-20 min.
Patiekiame su maltinukais.

Originalus receptas iš žurnalo “Verdu ir kepu” Nr. 11