Nugarinė su bananais ir persikais
8 porcijoms reikės:
1 kg kiaulienos nugarinės be kaulų,
3 šaukštų aliejaus,
indelio persikų, 3 bananų,
400g grietinėlės,
5-6 šaukštų kečupo,
1 šaukšto kario,
200g tarkuoto fermentinio sūrio,
petražolių papuošimui
Mėsą supjaustykite storesniais gabalais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite mėsą. Pagardinkite druska ir pipirais. Išimkite iš keptuvės. Nukoškite persikus ir supjaustykite skiltelėmis. Bananus nulupkite ir supjaustykite storesniais griežinėliais. Mėsą sumaišykite su vaisiais ir sudėkite į riebalais išteptą gormą. Grietinę sumaišykite su kečupu ir kariu. Padažu užpilkite formose esančią mėsą su vaisiais. Įdėkite formą į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepkite apie 25 min. Iškeptą patiekalą papuoškite petražolėmis.